Helpt een foto op je cv bij solliciteren?
21 mei 2015
by

Helpt een foto op je cv bij solliciteren?

Afgelopen week is er op social media een discussie opgelaaid over de uitkomsten van een onderzoek uitgevoerd in Canada. Het ging om het wel of niet toevoegen van je foto op het cv. Volgens het onderzoek kun je beter geen foto op het cv plaatsen als je een erg knappe vrouw bent! Dit zou de kansen op een baan verkleinen.

Het wel of niet plaatsen van een foto op het cv is al langere tijd onderwerp van discussie. Zo zou men niet meer onbevooroordeeld zijn als er een foto op het cv staat en sneller geneigd zijn om iemand door te laten gaan of juist af te wijzen.

Natuurlijk wordt er niet alleen gekeken naar de foto. Als de kenmerken op het cv aansluiten, wordt er wel gekeken of de persoon op de foto lijkt aan te sluiten bij de organisatie. Maar de foto zal geen doorslaggevende rol spelen. Het geeft juist een inkijkje in de persoon achter het cv, mits het een goede zakelijke foto is. Het gebeurt wel eens dat mensen een soort modellen foto van zichzelf toevoegen. Dit werkt meestal niet in je voordeel, tenminste als je niet voor een modellen carrière solliciteert.

Met alle social media heeft het sowieso geen zin om geen foto te plaatsen. Je wordt waarschijnlijk toch wel gegoogled!

Hierbij een aantal tips voor het plaatsen van een foto op het cv:

  • Zorg voor een zakelijke foto;
  • Zorg ervoor dat je gezicht goed zichtbaar is;
  • Kijk of je foto bij de cultuur van de organisatie past;
  • Gebruik geen vakantiefoto of trouwfoto (waar je de ander van afknipt);
  • Plak de foto in het cv en stuur deze niet apart toe (rechtsboven, naast personalia);
  • Zorg ervoor dat de bestandsgrootte van jouw cv niet te groot wordt , zodat de mailbox van de recruiter niet meteen volzit na het ontvangen van jouw sollicitatie;
  • Gebruik dezelfde foto op LinkedIn.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het artikel klik dan op de volgende link http://www.express.be/business/nl/hr/mooie-vrouwen-solliciteren-best-zonder-foto/213425.htm

Delen:

Add your Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archieven

Kansen moet JIJ pakken om je carrière de richting te geven die je zelf wilt. Het is dan wel belangrijk dat je voldoende zelfinzicht hebt om deze richting te bepalen, want het mooiste inzicht is zelfinzicht! Mirror loopbaan coaching is de spiegel die je ondersteunt bij het verkrijgen van dit zelfinzicht.

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws met betrekking tot jou carrière