Heb je passie nodig voor het vinden van je droombaan?
7 mei 2015
by

Heb je passie nodig voor het vinden van je droombaan?

Passie is de laatste jaren een veel gebruikte term om na te streven in je werk. Heb je echt een passie nodig om je werk leuk te vinden en hoe weet je of jouw werk je passie is?

Om eerlijk te zijn heb ik een hekel aan het woord passie, zeker als het aan werk wordt gekoppeld. Het is lang niet voor iedereen weggelegd om je passie als werk te hebben of om überhaupt een passie te hebben. Wat nou als je gezin of je hobby je passie is? Moet je hier dan meteen je werk van maken? Nee natuurlijk niet, zo lang je maar een goede balans hebt tussen werk en privé en je genoeg uitdaging en vooral lol in je werk hebt.

Hoe weet je nu of wat je doet ook echt je passie is? Je hebt de bekende vraag wat zou je doen met 10 miljoen? Nadat je hebt gereisd, een mooi huis hebt gekocht en goede doelen blij hebt gemaakt, wat ga je doen als je niet meer voor het geld hoeft te werken. Welke aspecten van dit werk zijn belangrijk voor je en waar kun je dit nog meer in terugvinden. Voor mij is het duidelijk dat ik verder wil met loopbaancoaching en selectie assessments voor bedrijven. Nu ik met zwangerschapsverlof ben, vind ik het heerlijk om bezig te zijn met deze activiteiten en zit ik lekker te werken, terwijl dit eigenlijk nog niet zou hoeven.. Voor mij dus een teken dat ik dit het liefst doe als werk.

Wil jij ook weten wat jouw werk ‘passie’ is? Neem  vrijblijvend contact om te kijken wat voor jou de juiste aanpak is om hierachter te komen!

Delen:

Add your Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archieven

Kansen moet JIJ pakken om je carrière de richting te geven die je zelf wilt. Het is dan wel belangrijk dat je voldoende zelfinzicht hebt om deze richting te bepalen, want het mooiste inzicht is zelfinzicht! Mirror loopbaan coaching is de spiegel die je ondersteunt bij het verkrijgen van dit zelfinzicht.

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws met betrekking tot jou carrière