Na de vakantie een andere baan?
23 juli 2015
by

Na de vakantie een andere baan?

Het is weer vakantietijd. Tijd om te relaxen en voor veel mensen tijd voor bezinning. Je ligt heerlijk met een drankje aan het zwembad (of rent achter je kinderen aan), ontdekt mooie steden of trekt de natuur in. En dan na een paar weken ontspannen op een mooie locatie is het voor veel mensen weer moeilijk om aan het werk te gaan. De rek is eruit en in de vakantie is er iets gaan broeien om iets anders te gaan doen.

Het blijkt dat cv plaatsingen al jaren toenemen na de zomervakantie en natuurlijk in januari, vanwege de goede voornemens voor het nieuwe jaar.

Al zijn er natuurlijk ook genoeg mensen, die weer uitkijken om lekker aan de slag te gaan of die tijdens de vakantie het werk niet helemaal hebben kunnen neerleggen, maar wel weer opgeladen zijn om te knallen. Bij welke groep hoor jij? En hoe kun je voorkomen dat je tot die eerste groep behoort?

Stel jij jezelf regelmatig de vraag of je baan nog bij je past? Nee? Dan is dit tijdens jouw vakantie geen verkeerde vraag om eens bij stil te staan. Ga na wat je nu echt belangrijk vindt in een baan en of dit is terug te vinden in jouw huidige functie. Bedenk daarnaast waar je over een paar jaar zou willen staan of bereikt wilt hebben. Hoe kan jouw huidige baan hieraan bijdragen?

Wellicht vind je het eng om de zekerheid die aan je huidige baan hangt los te laten, maar ook hier kun je in de vakantie kritisch naar kijken. Is dit een reële angst? Wat is het ergste dat kan gebeuren? En welke rol speelt jouw partner of omgeving hierin?

Of je nu alleen met vakantie bent, met vrienden of met je partner, je zal waarschijnlijk tijdens etentjes met anderen praten. Breng in deze gesprekken eens naar voren hoe mensen jouw zien en wat voor werk of organisatie zij bij jou vinden passen. Zeker als het vreemden zijn, kun je verrast worden door de antwoorden.

Probeer deze contacten ook te gebruiken om meer inzicht te krijgen in de bedrijven of de branche waar deze mensen in werkzaam zijn. Zo krijg je veel nieuwe informatie en wellicht kunnen deze contacten je na de vakantie helpen bij het vinden van een nieuwe uitdaging.

Nu raad ik je niet aan om over één nacht ijs te gaan, maar wel om eens stil te staan bij het feit of je nog blij wordt van je werk. Zeker aangezien we een erg groot gedeelte van de tijd aan dit werk besteden en we in de hectiek van het dagelijkse leven meestal niet de tijd kunnen nemen om bij deze vragen stil te staan.

Ik wens iedereen een hele fijne zomer toe!

 

Delen:

Add your Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archieven

Kansen moet JIJ pakken om je carrière de richting te geven die je zelf wilt. Het is dan wel belangrijk dat je voldoende zelfinzicht hebt om deze richting te bepalen, want het mooiste inzicht is zelfinzicht! Mirror loopbaan coaching is de spiegel die je ondersteunt bij het verkrijgen van dit zelfinzicht.

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws met betrekking tot jou carrière