Outplacement

Afscheid nemen

Helaas komt het voor dat er afscheid genomen moet worden van medewerkers. Hiervoor biedt Mirror loopbaan coaching outplacementtrajecten aan. Volgens de wetgeving kan de transitievergoeding worden ingezet om outplacementtrajecten aan te bieden. Het loont om medewerkers met perspectief de arbeidsmarkt te laten betreden.

Als u afscheid moet nemen van een werknemer dan dient u een transitievergoeding mee te geven aan medewerkers die in dienst zijn. Met een outplacementtraject biedt u de werknemer iets extra’s en deze kosten kunt u van de transitievergoeding aftrekken. Een outplacementtraject overschrijdt het transitiebudget in de meeste gevallen niet, waardoor er naast een waardevol traject ook nog geld voor de werknemer overblijft.

Buiten een langer durend outplacement traject kan er ook gekozen worden voor een aantal korte sessies waarin de medewerker arbeidsmarkt klaar gemaakt wordt. Heeft een medewerker een tijd niet gesolliciteerd of wil hij/ zij hulp bij het solliciteren? Aan de hand van onderwerpen als LinkedIn, netwerken, sollicitatiegesprekken, hulp bij het opstellen van een CV of het schrijven van pakkende motivatie maak ik uw medewerker arbeidsmarkt klaar!

Tevens kan een loopbaan APK verhelderend zijn voor zowel medewerker als werkgever om te zien wat de kans en tijdsduur is op een nieuwe baan voor jouw medewerker.

Als u afscheid moet nemen van een werknemer dan dient u een transitievergoeding mee te geven aan medewerkers die in dienst zijn. Met een outplacement traject biedt u de werknemer iets extra’s en deze kosten kunt u van de transitievergoeding aftrekken. Een outplacement traject overschrijdt het transitiebudget in de meeste gevallen niet, waardoor er naast een waardevol traject ook nog geld voor de werknemer overblijft.

Een outplacement traject bestaat meestal uit 5 tot 7 gesprekken in 3 maanden. Een traject kan ook langer duren, soms zelfs een jaar. Dit hangt af van de achtergrond van een kandidaat, de aandachtspunten die de kandidaat heeft en waar de nadruk op dient te liggen in het traject. Een traject start met de vraag Wie ben ik, hierbij breng je in kaart hoe je tot nu keuzes hebt gemaakt en wat de rode draad in je leven is geweest.

Daarna kijken we naar Wat wil ik, Wat kan ik, Waar sta ik en Hoe ga ik het doen. Door middel van oefeningen die zowel tijdens de gesprekken en als huiswerk thuis worden gemaakt, stelt de kandidaat een concreet actieplan op. Dit actieplan is gericht op het vinden van een nieuwe baan en zal samen met de coach geactiveerd worden.

Er wordt veel aandacht besteed aan het benaderen van potentiele werkgevers. Binnen het outplacement traject kunnen ook groepstrainingen plaatsvinden gericht op solliciteren. Aan het eind van het traject ontvangt de kandidaat een rapportage, die met goedkeuring van de kandidaat met de eventuele opdrachtgever/ werkgever gedeeld kan worden.

Mirror loopbaan coaching biedt trajecten aan voor een concurrerende prijs, daarnaast heeft Mirror loopbaan coaching een breed netwerk en veel recruitment kennis. Mirror loopbaan coaching is NOLOC gecertificeerd.

De kosten voor een traject van 6 sessies bedragen € 2200,- exclusief testen. Langere trajecten zijn maatwerk.

De duur varieert van 3 tot circa 12 maanden afhankelijk van de achtergrond en aandachtspunten van de kandidaat.

writing-a-resume-job-search-hands-on-laptop-searching-internet-young-professionals-working-from-home_t20_b8rOvX
agreement-boss-business-businessman-call-career-caucasian-chief-computer-confident-consulting_t20_kRYnLR
office-space_t20_b83wRV
recruit-employment-talent-best-employees-specialists-professionals-stands-out-staff-skillful-hire-hr_t20_ZYvK0g