A-werkgeluk

Over Werkgeluk

In tijden van onzekerheid of juist weinig werk kun je geconfronteerd worden met het gevoel dat je niet of minder gelukkig bent met het werk dat je doet. Iedereen heeft zijn werk tijdens de coronaperiode op een andere manier beleefd. De één is volop op zijn werklocatie aan het werk, zo probeerde ik zelf thuiswerken met kinderen te combineren en weer een ander is thuis en heeft weinig om handen. In deze periodes word je geconfronteerd met wat jouw werk voor jou betekent. Voor mij betekende het dat ik minder tijd voor mijn eigen werk had. Ik miste dat enorm en ben blij dat ik weer aan de slag kan met loopbaanvragen. De vraag dringt zich op of jíj ook nog steeds tevreden bent met het werk dat je doet, als je uit jouw normale ritme bent en meer kunt reflecteren op wat voor jou echt belangrijk is.

Voor de één houdt dit in dat je wordt bevestigd, in dat het werk voor jou onmisbaar is. Voor de ander juist het tegenovergestelde. Je realiseert je dat het werk niet meer brengt wat je eigenlijk zou willen. Dit kan op verschillende manieren tot uiting komen.
  • Onbestemd gevoel, je mist iets maar wat?
  • Geen motivatie om aan het werk te gaan.
  • Je bent ontevreden. Je vindt jouw werkzaamheden niet meer leuk meer.
  • Merk je dat werknemers minder gemotiveerd en betrokken zijn?

0800 123 456 Contact Us Today – We Answer Our Phones 24/7

Contact Us

Waarom werkgeluk zo belangrijk is.

Waarom is het zo belangrijk om je werk ook leuk te vinden? En werk niet alleen te zien als noodzaak om de rekeningen te betalen? Uit onderzoek1 is gebleken dat geluk leidt tot 21% meer productiviteit en 37% minder ziekteverzuim!

Je brengt een groot deel van de tijd werkend door. Doe je werk waar je niet gelukkig van wordt, dan kan dit invloed hebben op jouw stressniveau. En werkstress kan ervoor zorgen dat je ziek wordt of een burn-out krijgt. Het ervaren van werkgeluk is dus niet voor niets belangrijk.

De volgende aspecten zijn verantwoordelijk voor werkstress