Realiteit of dromen?
7 mei 2015
by

Realiteit of dromen?

In een loopbaantraject wordt een groot gedeelte besteed aan wat je nu eigenlijk het liefste wilt in je werk, zowel qua werkomgeving (denk aan collega’s, bedrijfscultuur, doelgroep, gebouw) als qua inhoud van het werk (taken).

Je mag in een traject even helemaal wegdromen. Altijd leuk om te doen, maarja om op je 30e nog astronaut te worden is misschien niet helemaal realistisch. De vertaling van je wensen in een reëel werkbeeld is zo ongeveer nog belangrijker dan het dromen op zich.

In een goed loopbaantraject wordt dus gekeken naar de haalbaarheid van je wensen die je hebt voor je loopbaan. Want wat spreekt je nou aan in de wens om bijvoorbeeld astronaut te worden? Is het, onderzoek dat je doet, de spanning en fysieke inspanning van zo’n reis of juist het reizen? Als deze aspecten duidelijk zijn kan een vertaling worden gemaakt naar een realistischer beroep, zodat jij je kunt voorbereiden om de stap te zetten naar deze droombaan!

Wil jij ook weten wat voor jou een realistische volgende stap in je loopbaan is? Neem vrijblijvend contact om te kijken wat voor jou de juiste aanpak is om hierachter te komen!

Delen:

Add your Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Archieven

Kansen moet JIJ pakken om je carrière de richting te geven die je zelf wilt. Het is dan wel belangrijk dat je voldoende zelfinzicht hebt om deze richting te bepalen, want het mooiste inzicht is zelfinzicht! Mirror loopbaan coaching is de spiegel die je ondersteunt bij het verkrijgen van dit zelfinzicht.

Blijf op de hoogte

Het laatste nieuws met betrekking tot jou carrière